dinsdag 13 mei 2008

Rhubarb

It's the third year that I have rhubarb in my garden and this year it is doing extremely well. A few weeks ago, I noticed this beautiful flower emerging from the plant. I know you are supposed to cut it off immediately, because it wears out the plant, but I wanted to leave this one there to see it evolving in a real flower.

And this is the result:

But now what to do with all this rhubarb? I immediately started searching for recipes. Last year, I made rhubarb-strawberry jam and this year I wanted to try rhubarb-apricot jam. Here you can see the end result, five delicious pots of golden coloured jam:

But there is still a lot of rhubarb to process, so tomorow I will be making plain rhubarb jam and a special dessert with rhubarb... What do you do with your rhubarb?

3 opmerkingen:

atelierlemlem zei

Geweldig! Al die potjes... het ziet er heerlijk uit, zelfs voor mij. (al gruwel ik nog van de rabarbermoes van vroeger..) Heerlijk dat alles nu zo lekker in de tuin groeit en bloeit vindt je niet? Je vroeg mij of ik de libelle gelezen had, nee, maar mijn ouders hebben een abonnement, dus ik zal snel even gaan kijken! Leuk dat je aan ons dacht!

Groetjes mama Lieveheersbeestje.

Anoniem zei

Hummm... Miam miam !!! Belle confiture !

Katie zei

Ik ga dit weekend ook eens rabarberconfituur maken, want ook hier groeit de rabarber als kool.

En dit jaar hebben we ook de bloemen op de rabarberstruiken laten staan tot ze uitgebloeid waren.